حمل بار به هلند
هلند در میان دریای شمال، بلژیک و آلمان واقع شده است. طول شمالی جنوبی آن ۳۰۰ کیلومتر و طول شرقی غربی آن ۲۰۰ کیلومتر است. هلند داری خط سالحی بسیار طولانی تست که به صنعت توریست این کشور کمک شایانی کرده اس. آمستردام، پایتخت و بزرگترین شهر کشور است. دولت، در شهر لاهه مستقر است.
هلند شانزدهمین اقتصاد برتر دنیا و دارای دهمین رتبه در تولید ناخالص سرانه ملی است. روتردام، بزرگترین بندر دریایی و فرودگاه اسخیپول آمستردام، یکی از بزرگترین فرودگاه ها در اروپا هستند.
از بین سه روش حمل جادهای، حمل دریایی و حمل هوایی، حمل دریایی به هلند بسیار کمهزینهتر است. اما ارسال دریایی به هلند کار چندان آسانی هم نیست!
برای حمل دریایی به هلند باید نکات بسیار زیادی را در نظر بگیرید، با انواع کانتینرها آشنا باشید و به طور دقیق بدانید که کدام روش ارسال (فولبار، خردهبار یا فلهای) برای حمل بار شما مناسب است.
زمانی که وزن و حجم کالا زیاد نباشد و مدت زمان تحول بار اهمیت بالایی داشته باشد، بهترین روش، ارسال بار هوایی به هلند است. ولی اگر وزن و حجم بار شما زیاد است ارسال هوایی با هزینه بسیار بالایی رو به رو میشود و دیگر حمل دریایی به هلند گزینۀ مناسبتری است. اما مدت زمان حمل دریایی به هلند طولانیتر از حمل با هواپیماست.
همچنین برای حمل برخی کالاها هم راهی جز حمل دریایی وجود ندارد. اقلامی مانند فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، سیمان و مواد معدنی باید با کشتی به هلند حمل شوند.
بنابراین اگر حجم و وزن بار شما بسیار زیاد است، هزینۀ حمل نسبت به زمان ارسال برایتان اولویت بیشتری دارد یا کالای شما جزء محصولاتی است که نام بردیم، حمل دریایی به هلند بهترین انتخاب برای شماست.
براساس نوع و مقدار بار ارسالی، سه روش مختلف برای حمل بار با کشتی وجود دارد.
حمل بار دریایی به هلند
• روش حمل فولبار یا FCL
• روش حمل خردهبار یا LCL
• روش حمل فلهای یا Break Bulk
۱- روش حمل فول بار FCL به روتردام
زمانی که ظرفیت بار ارسالی به اندازۀ یک کانتینر و یا بیش از یک کانتینر باشد، از این روش استفاده میکنیم. در این حالت کل ظرفیت یک کانتینر اجاره میشود. معمولا روش حمل فولبار برای حمل کالاهایی با حجم بیش از ۲۰ متر مکعب مناسب است.
از آنجایی که در روش FCL حجم کانتینر تنها متعلق به یک نفر است، برای کل بار تنها یک پروانۀ گمرکی صادر میشود. به علاوه، شما به جای پرداخت هزینه برای هر مترمکعب (CBM)، تنها برای هر کانتینر هزینه میپردازید.
۲- روش حمل خرده بار LCL به رونردام
اگر حجم و وزن بارتان کمتر از ظرفیت یک کانتینر باشد، بهترین روش ارسال بار، روش LCL است. در این حالت ظرفیت یک کانتینر در اختیار چند نفر گذاشته میشود و صادرکنندگان مختلف کالای خود را از طریق یک کانتینر مشترک ارسال میکنند.
این روش حمل را برای کسبوکارهای نوپا، حمل نمونه بار و واردات جزئی پیشنهاد میکنیم. اما به علت شرایط تحریمی و کشتیرانی ایران فعلا این خدمات به متقاضیان حمل ارائه نمیشود. شما میتوانید کالای بالای یک تن خود را با سرویس خرده بار به هلند ارسال نمایید.
۳- روش حمل فلهای یا Break Bulk به روتردام
این روش حمل مخصوص بارهای بزرگ صنعتی و بارهای فلهای مانند گچ، سیمان و مواد معدنی همچون انواع سنگ، گوگرد و یا مواد نفتی و پتروشیمی و… است میشوند.
هزینۀ ارسال دریایی از ایران به هلند به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه، به بررسی عوامل موثر بر هزینۀ حمل دریایی کشتی فله به هلند میپردازیم:
۱- نوع ارسال
۲- نوع بار از نظر کلاس خطر:
هزینۀ ارسال بارهای خطرناکی که جزو اقلام نهگانه کلاس خطر باشند، نسبت به بارهای معمولی بیشتر است. ارسال این اقلام مانند باطری، مواد اسیدی، گازها و … دارای خطرات زیادی است و کشتیهای حمل بار، باید تمهیدات ایمنی خاصی برای جلوگیری از حوادث احتمالی در نظر بگیرند.
۳- حجم و وزن کالا:
وزن و حجم بار نیز طبیعتا تاثیر مستقیمی بر هزینۀ بار ارسالی دارند و هر چقدر وزن و حجم بار ارسالی بیشتر باشد، هزینۀ حمل دریایی به هلند نیز بیشتر خواهد بود.
۴- هزینههای گمرکی:
تعرفههای گمرکی نیز از دیگر عواملی هستند که بر هزینۀ حمل دریایی به هلند تاثیر دارند. از جمله تعرفههای گمرکی میتوانیم به تعرفۀ مستقل، قراردادی، مالی و حمایتی اشاره کنیم. بنابراین شما باید برای محاسبۀ هزینههای حمل، تعرفههای گمرکی را هم در نظر بگیرید.
۵- هزینۀ بیمۀ تکمیلی:
تمام بارهای دریایی به طور پیشفرض بیمه هستند ولی این بیمه در بیشتر مواقع خصوصا زمانی که ارزش کالای شما زیاد باشد حوادث و خسارتهای احتمالی را پوشش نمیدهد. در چنین مواقعی لازم است که از پوشش بیمۀ تکمیلی جهت جبران خسارتهای احتمالی استفاده شود. بنابراین، هزینۀ بیمۀ تکمیلی را هم باید برای محاسبۀ هزینۀ حمل دریایی به هلند در نظر بگیرید.
۶- نوع قرارداد خرید (FOB یا EXW):
در خرید و حملونقل بینالمللی قراردادهای مختلفی وجود دارد که نحوۀ پرداخت هزینههای ترانزیت داخلی، بیمه و مسئولیتهای مربوط به حمل بار در آنها متغیر است. رایجترین نوع قراردادهای خرید FOB و EXW است.
در قراردادهای EXW، هزینۀ حمل، بیمه و مسئولیت بار از محل کارخانۀ تولیدی یا انبار فروشنده تا عرشۀ کشتی به عهدهٔ خریدار است.
در قراردادهای FOB، خریدار بار را در عرشۀ کشتی تحویل میگیرد و تمام هزینهها و مسئولیتهای قبلی به عهدۀ فروشنده است.
پیشنهاد میکنیم در خریدهای بینالمللی از قراردادهای خرید FOB استفاده نمایید تا فروشنده متعهد شود بار را بهصورت سالم در کشتی تحویل دهد. در قراردادهای EXW احتمال آسیب دیدن بارتان در فرآیند حملونقل داخلی و بارگیری بسیار زیاد است. اما همان طور که اشاره کردیم، در قرارداد FOB تمام مسئولیتها از محل کارخانه یا انبار فروشنده تا عرشۀ کشتی به عهدۀ فروشنده است.
مدارک لازم برای حمل دریایی به هلند
مدارک لازم برای حمل دریایی بسته به نوع بار و روشی که برای ارسال آن در نظر دارید، متفاوت است. اما به طور کلی برای حمل بار با کشتی به هلند ، این مدارک مورد نیازند:
• مدارک شناسایی
• اصل و کپی کارت بازرگانی
• فاکتورهای پروفرما
• مجوز واردات
• ارائۀ گواهی بهداشت (در صورت نیاز)
• ارائۀ گواهی استاندارد (در صورت نیاز)
• پکینگ لیست (Packing List)
• قبض انبار
• بارنامه
• گواهی مبدا
• بیمه نامه
حمل بار جاده ای به هلند
حمل بار جاده ای از مسیر ترکیه انجام میشود. محموله ها به صورت دو سرویس فول تراک و خرده بار به هلند ارسال میشود. در صورتی که کالای شما زیر 20 تن و از حجم کمی برخوردار باشد میتوانید از سرویس خرده بار به هند استفاده نمایید. در این صورت بار شما در انبارهای بارنش نگه داری و بعد از تکمیل تریلی به آمستردام ارسال میشود. این سرویس ممکن است کمی زمان بر باشد اما هزینه ارسال بشدت کاهش مییابد.
سرویس حمل و نقل جاده ای به آمستردام به صورت فول تراک با انواع تریلی معمولی، یخچالی، کفی و مخزن دار ارائه میشود.
انواع کالا همچون گل، مواد غذایی، انواع سنگ و غیرهبه صورت منظم از ایران به این کشور صادر میشود.
سلام وقت بخير . شما از هالند به افغانستان هم امكانات داريد ؟
ميخواستم يك كانتينر را بفرستم ؟
اگر امكانات است به كدام شهرها ؟
هزينه يك كانتينر ٤٠ فوت چقدر است ؟